Ο ΙΑΤΡΟΣ

Ο ιατρός Κωνσταντίνος Τσιμπίδας εργάζεται σαν ιδιώτης Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος στα Τρίκαλα από το 2017.

Απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε την ειδικότητά του σε νοσοκομεία της Σουηδίας, Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Sahlgrenska Göteborg και Γενικό νοσοκομείο NÄL Trollhättan Σουηδίας και την ολοκλήρωσε στην 7η Πνευμονολογική κλινική/κέντρο άσθματος του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» με διευθύντρια την κ. Μίνα Γκάγκα όπου και παραμένει συνεργάτης. Εκπαιδεύτηκε από καταξιωμένους στο χώρο συναδέλφους στο βρογχολογικό εργαστήριο, στις παθήσεις των πνευμόνων όπως το άσθμα και τη ΧΑΠ,τις λοιμώξεις αναπνευστικού,τις διάμεσες πνευμονοπάθειες και τα επαγγελματικά νοσήματα, τον καρκίνο του πνεύμονα, τη φυματίωση, στις λειτουργικές δοκιμασίες των πνευμόνων όπως η σπιρομέτρηση.
Κατά την διάρκεια της ειδικότητάς του παρακολούθησε, εκπαιδεύτηκε και έλαβε πιστοποίηση από το τμήμα Μελέτης διαταραχών του ύπνου κατέχοντας την απαραίτητη εμπειρία και γνώση τόσο στην κλινική εξέταση όσο και στην εργαστηριακή διερεύνηση και θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με σύνδρομο απνοιών στον ύπνο. Παράλληλα παρακολούθησε, εκπαιδεύτηκε και έλαβε πιστοποίηση στην διαχείριση των καπνιστών να απαλλαγούν από την καπνιστική εξάρτηση συμβάλλοντας στην οριστική διακοπή του καπνίσματος.

Ξεκίνησε να εργάζεται σαν ιδιώτης Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος με βασικό στόχο την συνεχή βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας ενηλίκων και παιδιών, θέτοντας ως ισοδύναμα ΑΝΑΠΝΟΗ=ΖΩΗ

Λαμβάνοντας υπόψιν την ανάγκη για καλύτερη διαγνωστική και θεραπευτική διαχείριση των ασθενών το ιατρείο εξοπλίζεται με τελευταίας τεχνολογίας διαγνωστικές συσκευές παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Απόφοιτος Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (με βαθμό λίαν καλώς).

Εργάστηκε για συνολικά ένα χρόνο ως αγροτικός ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο της Καρδίτσας και κατόπιν στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας αναλαμβάνοντας τα περιφερειακά ιατρεία του Προαστίου, Σερβωτών και Αγίας Τριάδας.

Εργάστηκε για έξι μήνες ως εφημερεύων ιατρός στο Θεσσαλικό κέντρο ιατρικής αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας υπηρέτησε ως ιατρός ΣΤΕΠ στον στρατό ξηράς.

Ξεκίνησε την ειδικότητά του σε νοσοκομεία της Σουηδίας, Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Sahlgrenska Göteborg και Γενικό νοσοκομείο NÄL Trollhättan Σουηδίας και την ολοκλήρωσε στην 7η Πνευμονολογική κλινική/κέντρο άσθματος του ΓΝΝΘΑ ‘Η ΣΩΤΗΡΙΑ’ (διευθύντρια κ.Μίνα Γκάγκα) όπου και παραμένει συνεργάτης.

Έχει λάβει μέρος σε πολλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια.

Μέλος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ).

Μέλος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS).